De grote Van Gogh atlas


Lees/kijktip:

Nienke Denekamp en René van Blerk: “”.
De wereld en woonplaatsen van Vincent van Gogh in beeld gebracht aan de hand van tal van historische documenten en topografisch materiaal.
Uitg. Rubinstein – € 24,95 – ISBN 9789047617983

Vincent van Gogh leefde in een spannende tijd. De moderne wereld was volop in beweging door de opkomst van een wijdvertakt spoorwegnet in Europa. En Vincent bewoog mee!
In ‘De Grote Van Gogh atlas’ volgen we Vincent langs alle dorpen en steden waar hij woonde. We zien hoe zijn wereld er in die tijd uitzag: van de landelijke rust op het platteland van Brabant en Zuid-Frankrijk, tot de zinderende drukte in wereldsteden als Londen en Parijs. Een rijke keuze uit zijn werk laat zien hoe hij als kunstenaar de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen gebruikte. Reis mee met Vincent op zijn tocht door Europa, langs alle plaatsen waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.
De atlas bevat honderden historische foto’s, tekeningen, brieven, gedetailleerde kaarten en topografisch materiaal. ‘De Grote Van Gogh Atlas’ is geschreven door Nienke Denekamp (schrijver), René van Blerk (senior educator Van Gogh Museum) in samenwerking met Teio Meedendorp (kunsthistoricus en onderzoeker Van Gogh Museum) en vormgegeven door Yolanda Huntelaar (Werkplaats Amsterdam). ‘De Grote Van Gogh Atlas’ verschijnt tegelijkertijd in een Nederlandse, Franse en Engelse vertaling.

3 gedachtes over “De grote Van Gogh atlas

  1. Vincent van Gogh in Stiphout.
    De Grote van Gogh atlas valt erg in de smaak in dit VanGoghjaar. Jammer dat het hoofdstuk over Nuenen niet wat meer details bevat. De wandelaar Van Gogh heeft natuurlijk de hele omgeving van Nuenen met al zijn vennen, uitgestrekte heidevelden en oude dorpjes belopen. Die voetstappen zijn ook terug te vinden in zijn werk. Daar wordt nadrukkelijk aandacht aan besteed in het boekje “Dor hedde diejen gek oit Nunen wir!” Volgens de overlevering werd dit in Stiphout geroepen als Vincent van Gogh weer in het dorp verscheen.
    http://denatuurvanvroeger.nu/vincent-van-gogh-in-stiphout/

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.