Verslag 27ste MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Schie, 6 april 2014


Verslag 27ste MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Schie
op 6 april 2014

Na het welkomstwoord van Jan ‘woordenaar’ Bontje bracht gastheer en gitarist/zanger Asher een tweetal liedjes: een van George Moustaki en ‘Schiedam’, een parodie op het overbekende The streets of London.

Asher weet zijn publiek te raken

De huisdichteres van MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Schie, Anneke Willemse-Meeder, las een vijftal gedichten van eigen hand: een n.a.v. het gedicht De Kus van Gustav Klimt, een gedicht n.a.v. een schilderij van Turner waarin slaven overboord worden gegooid (Anneke was erg onder de indruk van de tv serie 12 Years a slave) en de gedichten Slaapdronken, Storm en een gedicht over een overleden buurvrouw. Het is altijd weer goed om haar te horen.

De huisdichter van MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Schie, de muze van de Hoogstraat: Anneke Willemse-Meeder

De huisdichter van MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Hoogstraat: Anneke Willemse-Meeder

Nanny Leenman-Akkerman, net als Anneke Willemse-Meeder lid van de Vlaardingse schrijfclub Rotonde, las o.a. het gedicht Samenleving (over discriminatie), Meisjes van dertien (over scholieren op zoek naar zichzelf) en Dementie. Ook haar gedichten raakten het publiek merkbaar.

Muziek en Poëzie bij Asher 6 april 2014 (4)

Asher sloot het deel voor de eerste pauze af met een aanstekelijk Jemenitisch liedje, in het Hebreeuws gezongen.

*

Na de eerste pauze betrad Joop van den Bos, dichter uit Kralingen/Rotterdam, het podium om op zijn bekende enthousiaste wijze enkele gedichten voor te dragen: Wat moet er nog (over het naoorlogse Rotterdam) en Laat maar.

Oud-bokser, dichter uit Kralingen (Rotterdam): Joop van den Bos
Oud-bokser, dichter uit Kralingen (Rotterdam): Joop van den Bos

Aansluitend bracht de Ierse singer-songwriter Dominic Price een viertal liedjes ten gehore: Freight train (geschreven door Elisabeth Cotton (1893-1987) toen ze een jaar of twaalf was; op http://www.youtube.com/watch?v=IUK8emiWabU kunt u haar dit lied zelf horen zingen.) Daarna zong Dominic nog Mr. Bojangles, droeg hij een gedicht van de Ierse dichter Yeats voor en zong You talk like Marlene Dietrich en als toegift The wild rover, waarvan het refrein uiteraard luidkeels door het publiek werd meegezongen.

Uit Ierland: de bard, troubadour, singer-songwriter. folk singer  (what's in a name?) Dominic Price
Uit Ierland: de bard, troubadour, singer-songwriter. folk singer (what’s in a name?) Dominic Price

Dichter Ben Wesdijk, naar eigen zeggen zeventalig, bracht ‘gevangenisverzen’ en gedichten over dementie, dat hij als soort (psychische) gevangenis ziet.

Dichter Ben Wesdijk
Dichter Ben Wesdijk

Na de tweede pauze was het de beurt aan de dichter Niels Snoek, lid van het collectief De reizende dichters. Een van zijn gedichten schreef hij n.a.v. een gedicht van de Franse 19de eeuwse beroemde grote schrijver Victor Hugo (bekend o.a. van Les miserables): De arme mensen. Ook bracht hij een ode aan de dichter Jan Arends (http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Arends) die in 1974, nu dus 40 jaar geleden, een eind aan zijn leven maakte.

Muziek en Poëzie bij Asher 6 april 2014 (15)
Niels Snoek

 

 

 

 

LizzyV, de artiestennaam van de 17-jarige veelbelovende singer-songwriter Lisanne Veenendaal, bracht een drietal eigen liedjes: Now we (over het uiteengroeien van mensen), Low (over het (niet) volgen van je droom en Leave it behind (over het leven naar ‘hoe het hoort’). Alle drie de liedjes getuigen van een vroege rijpheid. Als toegift zong ze Sacrafice van Anouk.

Muziek en Poëzie bij Asher 6 april 2014 (20)

Aanstormend talent: de zeventienjarige singer-songwriter LizzyV
Aanstormend talent: de zeventienjarige singer-songwriter LizzyV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asher sloot de middag muzikaal af met het lied La Montagne (dat lang geleden in het Nederlands werd hertaald als Het dorp).

Kortom: zoals meerdere mensen uit het publiek na afloop zeiden, een boeiende, veelzijdige, gezellige middag.

De volgende MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Schie is op 4 mei 2014 en staat uiteraard in het teken van Dodenherdenking, maar ook oorlog, verzet, bevrijding, vrijheid en vrede.

De laatste MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Schie van dit seizoen is op zondag 1 juni 2014. Hou deze datum vrij, want er gaat wat bijzonders gebeuren!

 

2 gedachtes over “Verslag 27ste MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Schie, 6 april 2014

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.