Harry Mulisch Festival 2013


Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober 2013 vindt de eerste editie plaats van het Harry Mulisch Festival. Een nieuw jaarlijks literair festival op en rond het Leidseplein te Amsterdam, waar een groot deel van het leven van de in oktober 2010 overleden auteur zich afspeelde. Centraal staat het werk van Mulisch, dat door middel van toneel, debat, muziek en literatuur gevierd en besproken wordt. Rode draad dit jaar is Het stenen bruidsbed. Het Nationale Toneel bracht Mulisch’ indringende roman naar het toneel onder regie van Johan Doesburg en speelt de voorstelling in de Stadsschouwburg Amsterdam. De eerste editie van het festival wordt geopend door wethouder Carolien Gehrels.

Voor de totstandkoming van het Harry Mulisch Festival 2013 hebben initiatiefnemers Harry Mulisch Huis, Letterkundig Museum, het Nationale Toneel, Stadsschouwburg Amsterdam en De Balie de handen ineen geslagen. In een unieke samenwerking verzorgen zij een programma waarin allerlei aspecten van Mulisch’ leven en werk aan bod komen. Zo bevraagt Coen Verbraak Anna en Frieda Mulisch en weduwe Kitty Saal over de favoriete film- en documentairefragmenten van de auteur. Reinbert de Leeuw brengt, met speciale gast bariton Thomas Oliemans, een reprise van het programma ‘Zwanenzangen’ dat hij samen met Mulisch in 2000 eenmalig opvoerde in het Concertgebouw. Het Nationale Toneel speelt de voorstelling Het stenen bruidsbed twee keer, met in de hoofdrol Jeroen Spitzenberger.

In Café Américain en Stanislavski kan de bezoeker in Mulisch-stijl vertoeven. En in het Harry Mulisch Huis zelf kan de festivalbezoeker onverwachte ontmoetingen beleven in de werkkamer van de schrijver.

De gehele programmering staat op harrymulischhuis.nl.

 

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.