Ode aan Maarten van Roozendaal


Zoals u waarschijnlijk gehoord of gelezen hebt, is cabaretier, singer-songwriter, liedjeszanger, kleinkunstenaar Maarten van Roozendaal ziek en zal hij niet meer beter worden. Hij kreeg dit half januari 2013 te horen. 

Maarten van Roozendaal

Intussen heeft van Roozendaal niet stilgezeten. Zo zijn de programma’s Barmhart, Het Wilde Westen en De Gemene Deler op beeld opgenomen en worden ze op de website van On-stage.tv bij  per stream aangeboden. De site is nog onder constructie. Het werk van Maarten van Roozendaal wordt bij wijze van proeve alvast gelanceerd. In de loop der tijd zal ook Maarten van Roozendaal Verzamelt Werk en een documentaire over Maarten van Roozendaal en Noem Het Maar Vrienden via on-stage.tv uitgebracht worden.De Gemene Deler is opgenomen in de laatste week dat Maarten speelde. Je ziet hem geërgerd naar zijn rechterhand kijken die al lang niet meer doet wat hij wil. Verder worstelt hij met zijn gesproken tekst. Als die zaterdag zijn oor er mee ophoudt, is het einde verhaal. Toch is De Gemene Deler ongeëvenaard. Van De Gemene Deler verschijnt geen dvd. Het programma wordt alleen aangeboden via deze link: On-stage.tv

Alsof het nog niet genoeg is, verschijnt begin juni 2013 Maarten van Roozendaal’s nieuwe boek Om Te Janken Zo Mooi. Samenvatting: Als Maarten van Roozendaal in januari 2013 te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft, is er één project dat hij graag nog wil afmaken: dit boek. Opeens zit er haast achter. Van Roozendaal kiest liedteksten uit zijn oeuvre en nodigt achttien door hem bewonderde kunstenaars uit zich erdoor te laten inspireren. Dat levert dit unieke boek op. Om te janken zo mooi bevat naast de schitterende liedteksten van misschien wel de beste singer-songwriter die Nederland rijk is prachtige, vaak ontroerende, soms geestige, maar altijd uiterst originele, bijdragen van de beste Nederlandse schrijvers, dichters en tekenaars.
Met bijdragen van Désanne van Brederode, Sanneke van Hassel, Daan Heerma van Voss, Ingmar Heytze, Sjoerd Kuyper, Rick de Leeuw, Joke van Leeuwen, Neeltje Maria Min, Ester Naomi Perquin, Jan Rothuizen, A.L. Snijders, Peter van Straaten, Manon Uphoff, Thomas Verbogt, Bernard Wesseling, Menno Wigman, Maartje Wortel en Joost Zwagerman.

Persrecensies over het werk van Maarten van Roozendaal:

‘Ongeëvenaard niveau.’ NRC Handelsblad
‘Van Roozendaal bezit het prachtige talent om puntgave portretten te schilderen.’ Trouw
‘Puur op z’n best. Hij steekt zijn markante kop fier boven het maaiveld uit en wat levert dat weer ongelooflijk veel moois op.’ De Telegraaf

Gegevens van het nieuwe boek:

  • Genre: Romans & verhalen, Poëzie, Muziek
  • Omslagontwerp: Office of CC
  • ISBN: 9789046815908
  • NUR: 300; 306
  • Aantal pagina’s: 112
  • Afmetingen: 15 x 20 cm

(Bron: Nieuwsbrief Maarten van Roozendaal 2013)

Een gedachte over “Ode aan Maarten van Roozendaal

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.