Vrijheid is een werkwoord


Aandacht voor en nadenken over vrijheid is van onnoemelijk groot belang. Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid: vrijheid moet veroverd worden en daarna steeds weer veiliggesteld worden. Debatteren, discussiëren, lezen, onderwijzen, herdenken, herinneringen ophalen (verhalen vertellen), geschiedenisonderwijs, kunstuitingen (die op de een of andere manier altijd met vrijheid van doen hebben), enz. enz.: het kan niet genoeg gebeuren. Vrijheid is een werkwoord!

 

Op zaterdagmorgen 4 mei 2013 zendt Look tv (Schiedam) vanaf kwart over 10 live een programma uit met een viertal gasten die praten over wat zij hebben met Dodenherdenking en Vrijheid… Deze vier zijn: zanger/gitarist Asher, de Schiedamse dichteres Anneke-Willemse-Meeder, de Schiedamse dichter Jan van der Waal en ‘woordenaar’ Jan Bontje.

5meiPodiumRood

Op zondag 5 mei 2013 is er in restaurant café-chantant Asher (Hoogstraat 124 Schiedam) van 11 uur tot 20 over 4 een extra lange editie van ‘MUZIEK en POËZIE bij Asher aan de Schie‘ met als vijfvoudig thema: Vrede, Vrijheid, Vriendschap, Vreugde en Vrolijkheid’. Ook hier dus staat Vrijheid centraal en wel verbonden met de andere Vier V’s zonder welke die vrijheid een loos begrip is. De toegang is uiteraard gratis.

Leve de vrijheid!

Flyer 20ste MenP

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s