Vestingval: Elburg biedt kunstenaars een podium


Van 9 tot en met 18 mei 2013 organiseert Stichting Vestingval Elburg het tweede Vestingval. Net als in 2012 zal het oude vestingstadje Elburg op de Noord-Veluwe veranderen in een podium voor meer dan 20 professionele kunstenaars. 

Behalve aan beeldende kunst biedt het Vestingval ook ruimte aan andere kunstvormen, zoals muziek, mode en dans. Doelstelling is dat kunst, cultuur en historie elkaar ontmoeten en versmelten tot een fascinerend geheel.

In totaal herbergt de Elburger binnenstad maar liefst 440 monumenten en heeft daarmee de grootste ‘monumentendichtheid’ van Nederland. Mooie oude panden worden door de bewoners goed onderhouden. Ook de stadsmuur, de Vischpoort, de Grote Kerk en de karakteristieke ‘keitjesstoepen’ zorgen voor een nostalgisch stadsbeeld.

Binnen de Vesting Elburg bevinden zich bovendien bijzondere musea. Eén van de opvallendste gebouwen is het vroegere Agnietenconvent. In dit 15de eeuwse vrouwenklooster is nu het Museum Elburg gevestigd. Centraal onderdeel hiervan is de voormalige kloostertuin; een rustige, besloten plek om kunst te beleven.

Diverse musea werken samen als Museaal Platform. Dit maakt het mogelijk om, samen met de eigenaren van historische panden en tuinen, het Vestingval te realiseren, zonder kosten voor de deelnemers. De meeste monumenten doen tijdens het Vestingval tevens dienst als expositieruimte en/of podium en zijn ook voor bezoekers gratis toegankelijk. Voor meer informatie, zie de website van Vestingval.

Advertenties

Een gedachte over “Vestingval: Elburg biedt kunstenaars een podium

  1. Ik verheug me erop, op Elburg, altijd zo vol leven.
    Een bloeiende handel in paling terwijl dat toch verboden is,
    ik neem de kunstenaars voor lief, doe mij maar het souvenirwinkeltje.

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s