Nieuw open poëziepodium op 3 mei 2013: Bloeiend Zaans


(i.m.)

Zaans poëzietalent (maar ook dat van buiten de streek) heeft er voortaan een poëziepodium bij: Bloeiend Zaans. De eerste editie van deze samenwerking tussen De Groote Weiver en de Zaanse Dichterskring is op vrijdagavond 3 mei 2013. 

Alle grote (en minder grote) namen uit de streek zijn ooit ergens voor de eerste keer op een podium gestapt. Nieuw talent heeft een plek nodig waar de eerste stappen gezet kunnen worden. Een plek om te leren. Een plek waar je veilig kunt experimenteren.

Bloeiend Zaans is zo’n veilig laboratorium, een plek waar je een optreden in de praktijk kunt testen. En waar kan dat beter dan in De Groote Weiver? Het publiek in De Groote Weiver is publiek van de meest professionele soort in de streek. Het is gewend aan het experiment, wordt graag uitgedaagd en heeft respect voor de zoektocht en kwetsbaarheid van de artiest op het podium. Dit gevorderde publiek is bekend met de vaak lange weg die nodig is om als artiest tot volle bloei te komen.

Dichters uit de Zaanstreek en daarbuiten kunnen zich voor de eerste editie van Bloeiend Zaans aanmelden op dichterskring@cjsierhuis.nl. Ook andere aan poëzie verwante kunstvormen (of kunstvormen van artiesten die zich aan de poëzie verwant voelen) zijn welkom.
Artiesten die behoefte hebben aan advies of coaching wat betreft hun optreden, kunnen daarvoor ook bij de dichterskring terecht.

Voorafgaand aan Bloeiend Zaans is de wekelijkse buurtmaaltijd van De Groote Weiver, waar dichters en publiek kunnen aanschuiven. De vegetarische maaltijd wordt vanaf half zeven geserveerd. Kaarten zijn vanaf zes uur aan de bar te koop onder het motto: op = op. Aansluitend is de zaal vanaf acht uur open, waarna het poëziepodium begint.

De toegang voor Bloeiend Zaans is gratis. Deelname aan de buurtmaaltijd is vijf euro (vier euro voor iedereen onder de zestien jaar). De Groote Weiver vind je aan de Industrieweg 1a in Wormerveer.

Meer over de Zaanse Dichterskring lees je op de website.

panorama Zaandam
 

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.