Presentatie ROLF WEIJBURG in Galerie RAR; 21 januari 2013


(i.m.)

UITNODIGING

Graag nodigen wij kunstliefhebbers en andere belangstellenden uit voor een presentatie van de Utrechtse beeldend kunstenaar
op maandag 21 januari 2013 in de RAR Kunstgalerie aan het Noordeinde 7-9 in Spijkenisse. Aanvang 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro inclusief consumptie.
Rolf Weijburg werd in 1952 in Eindhoven geboren. Van 1971 tot 1976 specialiseerde Weijburg zich aan de Utrechtse kunstacademie in de etstechniek.
Hij reisde in die tijd al heel veel en na de kunstacademie verbleef hij steeds vaker in Italixeb. In 1977 had hij daar zijn eerste solo-expositie in Milaan en in 1978 in Rome.?In dat jaar reisde hij via Griekenland en Cyprus naar het Midden-Oosten. Via de Rode Zee ging hij naar Djibouti en reisde lange tijd door Oost-Afrika. Na allerlei avonturen in Zaxefre en Uganda trok hij vanuit Kenya dwars door Sudan en Egypte terug naar Europa. In Parijs ontmoette hij zijn huidige vrouw Catherine.
Daar leerde hij ook het werk van Titus Carmel, Topor en zijn Acadxe9mie Panique, en de onheilspellende blauwe schilderijen van Monory kennen. De fragiele techniek van Titus Carmel, de vindingrijkheid van Topor en de krachtige sferen van Monory waren de ingredixebnten die Weijburg in zijn eigen werk, in zijn pen- en potloodtekeningen en in zijn etsen tot dan toe had willen verenigen.
De grote reis waarvan hij in 1979 terugkeerde, voegde daar een geheel nieuw element aan toe: Afrika.?Zijn werk veranderde als het ware van fictie naar feit. Een ommekeer van fantasie naar ‘waar gebeurde’ reisverhalen. Daarnaast werd het zwaartepunt in zijn werk verlegd van tekeningen naar etsen. Afrika bleef trekken?en in 1981 volgde een tweede grote reis.
Vele reizen en exposities zorgden er in de loop der jaren voor dat de etsen en tekeningen van Rolf Weijburg niet onopgemerkt bleven. Hij exposeerde onder meer in Nederland, Frankrijk en de USA. Aan de hand van zijn prachtige kleuretsen kan Rolf Weijburg boeiend vertellen over zijn reisavonturen. Wie die verhalen wil horen, maar vooral zijn werk ook wil zien, is van harte welkom op maandag 21 januari in de RAR Kunstgalerie! Zie ook Weijburg’s website www.weijburg.nl
Met vriendelijke groet,
Namens Rotary Club Spijkenisse,
Jan Horstink
U kunt zich aanmelden voor deze avond via j.horstink4@upcmail.nl

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s