The Killing-scenarist werkt aan Jessica Durlacher's thriller De Held


(bron: o.a. Novum, website van Uitgeverij De Bezige Bij)

Scenarioschrijverxa0Michael Horsten werkt aan een scenario gebaseerd op het boek De Held van Jessica Durlacher. Horsten is een van de schrijvers van de Deense tv-thrillerserie The Killing. Hij krijgt hulp van zijn Deense collega Lars Andersenxa0(1960). Antoinette Beumerxa0(1962) gaat de film regisseren, maakte distributeur Independent Films op maandag 10 december 2012 bekend. Millstreet Films heeft de filmrechten gekocht.

The Killing-scenarist werkt aan Durlachers De HeldJessica Durlacher is verrukt met de verfilming. “Dat De Held een film wordt, vind ik ongelooflijk spannend, en zeker nu een van de schrijvers van The Killing erbij betrokken is”, zei de schrijfster.

Ook Beumer heeft zin in haar filmproject. “Mijn handen jeuken om De Held te verfilmen.” De regisseur van films als Jackie en Loft is medeproducent van de thriller. Ze heeft vertrouwen in de scenaristen. “Het boek is al heel filmisch geschreven en gaat een heel spannende film opleveren.”

De Held kwam in 2010 uit bij Uitg. De Bezige Bij (ISBN:xa09789023465836). Het boek gaat over Sara Silverstein die tijdens het hardlopen wordt verkracht. Later worden zij en haar gezin gewelddadig overvallen in hun huis. Dan doet Sara een afschuwelijke ontdekking.

De opnamen van De Held moeten in 2014 van start gaan. Over de rolverdeling is nog niets bekend. De thriller moet in 2015 in de bioscopen draaien.

 

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.