LEONARDO'S LEERLING JAN VAN DER KOOI – Expositie in Dordrecht


 

Tijgers, olifanten, paarden en landschappen;
het Dordrechts Museum toont een ruime keuze uit het indrukwekkende getekende oeuvre van Jan van der Kooi.

LEONARDO’S LEERLING
MEESTERTEKENAAR JAN VAN DER KOOI

Hij wordt wel de beste tekenaar van het moment genoemd, Jan van der Kooi (1957). Eindelijk is zijn oeuvre weer eens voor het grote publiek te zien. Tijgers, olifanten, paarden en landschappen; het Dordrechts Museum toont een ruime keuze uit zijn indrukwekkende getekende werk.

Van Leonardo da Vinci leerde Van der Kooi kijken, observeren, analyseren om uiteindelijk tot de essentie te komen. De tekeningen van dieren vallen in Van der Kooi zijn werk het meest op. Hij tekent ze in alle mogelijke houdingen en stemmingen. Weken of zelfs maanden lang tekent hij in dierentuinen of in het roofdierencentrum Pantera in Friesland. In zijn atelier tekent hij naar anatomische modellen, zoals een tijgerpoot of -klauw, die hij speciaal voor dit doel laat maken. Op de tentoonstelling zijn voorbeelden van zijn schetsen en studiemateriaal te zien. Dexa0bezoeker waant zich bijna in de werkplaats van deze bijzondere kunstenaar en dat brengt zijn kracht en werkwijze nog dichterbij.

De tentoonstelling ‘Leonardox92s leerling. Meestertekenaar Jan van der Kooi‘ is nog tot en met 28 april 2013 te zien. Meer informatie vind je op dordrechtsmuseum.nl

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s