Expositie in RPZ Spijkenisse 12/11/12 t/m 10/01/13


Ziekenbezoek wordt ook kunstbezoek

 

Van maandag 12 november 2012 t/m 10 januari 2013 is er in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis (RPZ) te Spijkenisse een expositie met

  • sieraden en tassen van Yvonne Vrijenhoek,
  • cadeauartikelen van het WereldNatuurFonds,
  • schilderijen van Ria van der Touw,
  • schilderijen van Ine den Aantrekker,
  • fotox92s van Renate Leijen,
  • olieverfschilderijen en pentekeningen van Aart Rijkaart
  • werkstukken van Peter Spinnler.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Yvonne Vrijenhoek heeft als hobby sieraden/tassen maken. Sinds 2011 heeft zij haar eigen bedrijfje. Een deel van haar collectie is te zien in een van de vitrinekasten.

Ook het WereldNatuurFonds (WNF) laat weer leuke cadeauartikelen voor de decembermaand zien.

Het werk van Ria van der Touw bestaat voornamelijk uit het schilderen van vee en dan vooral koeien. Dit onderwerp is al jaren haar grote passie en tijdens fietstochten worden er ook heel wat koeien op de foto gezet en later uitgewerkt tot een schilderij. De kunstenares is ook deelnemer aan de Kunstroute van Spijkenisse en zet haar huis weer open op 20 en 21 april 2013. Belangstellenden kunnen hier haar site bezoeken.

Het werk van Ine den Aantrekker uit Bergen op Zoom kenmerkt zich altijd door harmonie en schitterend kleurgebruik. Ze schildert zowel pastels als ragfijn, al naar gelang het onderwerp dit vereist. Daarbij gaat zij niet over xe9xe9n nacht ijs. Zij verdiept zich vooraf grondig in het onderwerp. Zelf heeft zij veel interesse in het impressionisme en de daarop volgende moderne schilderkunst. Haar inspiratie doet ze voor een deel op tijdens haar reizen door Aziatische landen. Maar ook alledaagse onderwerpen als de bloemen in haar tuin, mensen in haar omgeving, strandgezichten, en nog veel meer, weet zij kunstzinnig in beeld te brengen.

Op dit moment hangen er fotox92s van fotografe en docent beeldende vorming, Renate Leijen. Creatieve mensen weten haar al ruim tien jaar te vinden voor een cursus of een workshop schilderen of fotograferen. Deze keer staat haar eigen werk in de spotlights. Bekend van schilderijen en fotox92s van dieren, maar wist u dat ze ook bloemen en autox92s fotografeert? U kunt ze nu gaan bekijken, deze kleurrijke beelden van plant en dier. Om te zien wat er zoal hangt kunt u vooraf een kijkje nemen op haar website.

Kunstschilder Aart Rijkaart uit Spijkenisse toont olieverfschilderijen en een aantal pentekeningen. Zijn werk is gevarieerd, figuratief en realistisch. Het werk op deze expositie is overwegend landschappelijk, met een aantal van de Nederlandse kust. Ook een favoriet onderwerp is het schilderen van bloemen, maar dan in een wat groter formaat. Naast het schilderen met olieverf maakt hij ook pentekeningen met Oost-Indische inkt.

Peter Spinnler is in 1925 bij Bandung in voormalig Nederlands-Indixeb geboren. Vanaf de lagere school aldaar is hij met tekenen bezig. Op latere leeftijd is daar ook het schilderen bijgekomen. Tot op de dag van vandaag heeft hij de tekenpen en penselen nog niet losgelaten. Tijdens zijn vele reizen, na zijn pensionering in 1984 hier in Nederland, verzamelde hij veel ideexebn Zijn belangstelling voor de groeiende haven van Rotterdam is een bron voor vele schilderijen. Met elke expositie worden dan ook werkstukken van een grote diversiteit getoond zoals herinneringen uit Oost, maritiem, muziek, dans, natuur en abstractie.

<<

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s