Weduwe T.S. Eliot overleden


Weduwe T.S. Eliot overleden

(Bronnen: o.a. Novum, AP)

Valerie Eliot-Fletscher, de weduwe van de Amerikaans-Britse dichter T.S. Eliot (1888-1965, zie foto), is op vrijdag 9 november 2012, 86 jaar oud, overleden.xa0

Valerie trouwde in 1957 met de bijna 40 jaar oudere Eliot, die al een keer getrouwd was geweest. Na het overlijden van Eliot, in 1965, beheerde Valerie zijn literaire nalatenschap. xa0Zij bereidde de publicatie van gedichten en brieven voor en wimpelde biografen af, volgens de laatste wens van haar man.

Wel stemde ze ermee in dat er een musical kwam die was gebaseerd op Eliot’s bundel “Old Possum’s Book of Practical Cats” en nog een paar gedichten. Die musical werd de wereldberoemde musical CATS.

Ook riep ze de T.S. Eliot Prijs – een jaarlijkse poxebzieprijs – in het leven, begeleidde ze de uitgave van de veelgeprezen facsimile-editie van “The Waste Land” en redigeerde ze drie brievenbundels.

Foto: Weduwe T.S. Eliot overleden________________________(Bron: o.a. Novum, AP)Valerie Eliot-Fletscher, de weduwe van de Amerikaans-Britse dichter T.S. Eliot (1888-1965, zie foto), is op vrijdag 9 november 2012, 86 jaar oud, overleden. Valerie trouwde in 1957 met de bijna 40 jaar oudere Eliot, die al een keer getrouwd was geweest. Sinds het overlijden van Eliot, in 1965, beheerde Valerie zijn literaire nalatenschap. Zij bereidde de publicatie van gedichten en brieven voor en wimpelde biografen af, volgens de laatste wens van haar man. Wel stemde ze ermee in dat er een musical kwam die was gebaseerd op Eliot's bundel "Old Possum's Book of Practical Cats". Die musical werd de wereldberoemde musical CATS. Ook riep ze de T.S. Eliot Prijs in het leven, een jaarlijkse poxebzieprijs, begeleidde ze de uitgave van de veelgeprezen facsimile-editie van "The Waste Land" en redigeerde ze drie brievenbundels.
Advertenties

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s