Uitgeverij Nadorst voert actie tijdens uitreiking AKO-Literatuurprijs


Uitgeverij Nadorst voert actie tijdens uitreiking AKO-Literatuurprijs

Onder het motto x91echte literatuur kent geen prijsx92 zal Nadorst op maandag 29 oktober 2012 bij de uitreiking van de AKO-Literatuurprijs op ludieke wijze stelling nemen tegen de toenemende spektakelisering van de Nederlandse literatuur. Auteur Ruben van Luijk zal 120 exemplaren uitdelen van zijn roman Het lelijke meisje aan bezoekers van de uitreiking. Met de actie hoopt Uitgeverij Nadorst aandacht te vragen voor literatuur die zich buiten de schijnwerpers bevindt.

Literatuur is heden ten dage een product geworden dat in de markt gezet moet worden door reclamecampagnes en talkshowoptredens van auteurs. Met een opeenvolging van prijzenshows, boeken-top-tiens en pseudomichelinsterren lijkt de Nederlandse literatuur meer en meer op een langgerekte aflevering van RTL Boulevard. Nadorst wijst graag de weg terug naar waar het allemaal omdraait: de tekst, de inhoud, de stijl, de boodschap, en het echte leven. Wellicht als Don Quichotte vechtend tegen windmolens, Pierrot in het circus, of eenzaam roepende in de woestijn van het spektakel. Maar niettemin.

Om een statement te maken tegen het aanzwellende tij van spektakelisering en commercialisering zal Nadorst-auteur Ruben van Luijk daarom 120 exemplaren van zijn roman Het lelijke meisje uitdelen aan bezoekers van de AKO-literatuurprijs in Den Haag. Het lelijke meisje heeft gegarandeerd nog op geen enkele long- of shortlist gestaan; auteur Ruben van Luijk heeft bovendien een plechtige eed gezworen nooit in een televisietalkshow te verschijnen. Het is daarmee 100% fair trade & authentiek, en bezoekers kunnen het boek dus met een gerust hart aannemen. Echte literatuur kent geen prijs!

Stichting/Uitgeverij Nadorst

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s