PASTOE: 100 jaar Nederlands meubelmerk


Like Pastoe

100 jaar vernieuwing in vormgeving
23 februari 2013 t/m 2 juni 2013
De Kunsthal Rotterdam, die dit jaar overigens 20 jaar bestaat, presenteert komend voorjaar een omvangrijke tentoonstelling rondom het honderdjarig bestaan van het Nederlandse meubelmerk Pastoe. Sinds de oprichting in 1913 is Pastoe uitgegroeid tot een internationaal erkend designers label. Het merk staat voor eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht. Pastoe heeft in de loop van de tijd een fraai gezelschap ontwerpers aan zich weten te binden, zoals Maarten Van Severen, Shigeru Uchida en Scholten & Baijings.
Tentoonstelling
De tentoonstelling Like Pastoe toont de omvangrijke geschiedenis van het meubelmerk en geeft een overzicht van de unieke samenwerkingen tussen Pastoe en diverse architecten, kunstenaars en ontwerpers. De tentoonstelling is opgezet rondom de themax92s: ARCHIEVEN, OMGEVINGEN en VISIES.
Krijn de Koning brengt in het thema ARCHIEVEN de ontwerpgeschiedenis van Pastoe met bijzondere ontwerpen, advertentiemateriaal, schetsen, fotox92s en beurspresentaties in beeld.
Binnen het onderdeel OMGEVINGEN projecteert Anne Holtrop Pastoex92s visie op de architectonische ruimte. De installaties in de tentoonstelling laten een omgeving zien waarin wonen, werken, leren en maken op een nieuwe manier wordt gedefinieerd.
In VISIES wordt het zoeken naar nieuwe perspectieven voor productontwikkeling belicht. Diverse ontwerpers, waaronder Naoto Fukasawa, Claudio Silvestrin en Scheltens & Abbenes zijn hierbij betrokken.
Publicatie
Er verschijnt, ter gelegenheid van deze tentoonstelling en het honderdjarig bestaan van Pastoe, een jubileumboek, samengesteld door Anne van der Zwaag / Gert Staal en vormgegeven door Dirk Laucke. Het boek biedt met interviews, historische en kritische analyses, verdieping en achtergronden, hoogtepunten uit de geschiedenis van Pastoe en de context van wonen, in heden en verleden.
xa0
Kunsthal Rotterdam
Museumpark, Westzeedijk 341
Postbus 23077
3001 KB xa0Rotterdam
t +31(0)10 44 00 300
f +31(0)10 24 17 638
<<

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s