Poxebzie in het atelier – door Stichting Zona Franca


Poxebzie in het atelierxa0

 

Zondag 9 september, tussen 16:00 en 17.00 uur

*

Marco Nijmeijer in het Atelier Stationsplein 10, Schiedam (atelierroute nr. 8)

*

Hrvoje Pero Senda in het Pand Paulus, Korte Haven 1, Schiedam (atelierroute nr. 1)

*

Shakila Azizzada in Galerie Jabelle, Langa Haven 50, Schiedam (atelierroute nr. 16)

*

Gerard van Hameren in het Atelierpand Zalmstraat 27, Schiedam (atelierroute nr. 25)

 

*

Marco Nijmeijerxa0(Beverwijk, 1964) studeerde natuurkunde in Leiden en promoveerde in 1990 aan de Rijksuniversiteit Leiden. In Rotterdam ontwikkelde hij zich als dichter. In 1999 verscheen Lief er zal geen liefde zijn (Uitg. De Geus), in 2007 verschenen Een bed van boomkruinen en vogels (Uitg. Holland) en Misschien is water van dun hout (stichting Unixf3n Latina). Laatstgenoemde stichting is een samenwerking met beeldend kunstenaar Joxe3o Colagem (Brazilixeb, 1967).

Behalve in de bundels zijn gedichten opgenomen in de tijdschriften Passionate, Krakatau, Zwart Water, Le Foudulire International, Brabant Literair en Nieuw Rotterdams Tij en in verschillende bundels.

 

*

 

Hrvoje Pero Sendaxa0werd geboren op 28 juni 1945 in Gornji Vakuf, Bosnixeb. Senda studeerde Zuidslavische taal en literatuur aan de Filosofische Universiteit in Sarajevo en Zagreb. In 1993 vluchtte hij met zijn familie naar Nederland. Veel van zijn manuscripten zijn daarbij verloren gegaan.

In 1997 won Pero Senda met het gedicht De Vrouw de Dunya Poxebzieprijs en in 1999 verscheen zijn eerste tweetalige dichtbundel Brokstukken. Senda was in 2007 een van de 10 dichters die meewerkte aan het boek Verse taal met muziek-cd van Wilma Paalman, Uitg. De Brouwerij te Maassluis.

In juni 2010 werd zijn tweetalige dichtbundel (Kroatisch / Nederlands) Voor de muur gepresenteerd.

 

*

 

Shakila Azizzadaxa0werd in 1964 geboren in Kabul, Afghanistan. Ze begon verhalen en gedichten te schrijven tijdens haar middelbareschooltijd en universiteitjaren in Kabul. Haar werk werd toen in verschillende tijdschriften gepubliceerd. Sinds 1985 woont en werkt zij in Nederland.

 

Na haar studie rechten aan de Universiteit van Kabul, studeerde Shakila Oosterse talen en culturen aan de Universiteit Utrecht (UU). Zij publiceert geregeld verhalen, korte verhalen, toneelstukken en gedichten. Haar eerste dichtbundel, Herinnering aan niets, isxa0een vertaling van een oorspronkelijk in het Farsi geschreven bundel (bij Uitg. Bornmeer verschenen onder ISBN 90 5615 077 4) in het Farsi en haar tweede bundel wordt dit jaar (2012) nog verwacht. Een aantal van haar toneelstukken is zowel gepubliceerd als uitgevoerd, o.a. haar werk De Geur van Verlangen. Als dichteres treedt ze regelmatig op in Nederland en in het buitenland.

 

Shakila heeft deelgenomen aan de Perzische dichters van de Persian Poets’ Tour 2012 in Engeland.

 

*

 

Gerard van Hamerenxa0(1960) is kwekersrechtonderzoeker in groentegewassen en parttime dichter. Daarnaast is hij o.m. verzamelaar van oude mechanische horloges. Sinds enkele jaren maakt hij deel uit van de Rotterdamse dichtersgroep ‘Twee Vorstinnen en Drie Lakeien’.

 

In mei 2012 debuteerde hij met enkele gedichten in het tijdschrift Tirade. Zijn eerste, nog te verschijnen, bundel is inmiddels bij een uitgever op de deurmat beland.

 

(Bronnen: o.a. Stichting Zona Franca, wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s