Bennie Jolink spuwt gal


Bennie Jolink spuwt zijn gal over Nederlandse politici

(bronnen: o.a. Novum, Normaal) –

Bennie Jolink (Normaal) heeft het helemaal gehad met de Nederlandse politiek. De 66-jarige zanger zegt zich de laatste jaren ‘bont en blauw’ te ergeren aan het toenemende populisme in Den Haag, schrijft hij op de website van de boerenrockband.

 

Bennie Jolink spuwt gal over Nederlandse politiek

 

 

 

 

 

 

Vooral de (niet)partij van Geert Wilders (PVV)xa0krijgt ervan langs van Jolink. “Neem nou zo’n zwakbegaafde sukkel als die Dion Graus, die niet eens een fatsoenlijke volzin in het Nederlands kan uitspreken, met z’n animal cops. Honderden mensen bij de politie weg halen om cavia’s te gaan bewaken.”

Over ‘die trieste Venlose blondie’ wil Jolink liever helemaal niets kwijt. “Als je op deze partij stemt, ben je een grote stomkop”, aldus de zanger over de PVV.

Ook op het nieuwe album van de Achterhoekse band wordt Wilders aangepakt. De politicus krijgt flinke kritiek in het nummer Heb I-J Dat Ok. Om het statement nog wat kracht bij te zetten is in het artwork van het album een afbeelding te vinden waarop Wilders staat afgebeeld naast Adolf Hitler en Anders Breivik. Op de achtergrond zijn een hakenkruis en grafkruizen te zien.

Jolink is verder niet te spreken over premierxa0Mark Rutte, ‘die Nederland te schande heeft gemaakt door in het Europees Parlement niets te willen zeggen over het Polen meldpunt van de PVV’. Wanneer dexa0SPxa0gaat regeren ‘komen we honderd procent zeker in een nog veel ergere financixeble crisis’ en van PvdA-leider Diederik Samsom zakt Jolink’s broek af, omdat hij nodig zijn ‘gezinnetje erbij moet slepen’.

Noot: Deze site is niet bedoeld voor politieke standpunten (hoewel ik een tamelijk uitgesproken politieke visie heb, maar die ventileer ik liever elders), maar ik vond dit statement van een bekende muzikant toch wel de moeite waard om te plaatsen. Plaatsing wil overigens niet zeggen dat ik het geheel of gedeeltelijk met de geventileerde standpunten eens ben.
<

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s