Ramsey Nasr krijgt E. du Perronprijs 2011


Ramsey Nasr krijgt E. du Perronprijs 2011

(Bron: Novum, donderdag 3 mei 2012)
.
Dichter en acteur Ramsey Nasr krijgt de E. du Perronprijs 2011. Hij mag de onderscheiding van de gemeente Tilburg volgende week donderdag (10 mei 2012, JB) in ontvangst nemen voor zijn dichtbundel Mijn Nieuwe Vaderland, Gedichten van Crisis en Angst. Aan de prijs is x80 2500,= verbonden.
.
De 38-jarige Nasr, die Dichter des Vaderlands is, geeft met de bundel een ‘cultuurkritische en pijnlijke diagnose van het hedendaagse Nederland’, schrijft de jury. “Hij deinst er niet voor terug om zich in scherpe bewoordingen uit te laten over maatschappelijke misstanden en neemt daarbij zijn rol als publieke intellectueel serieus.”
.
De E. du Perronprijs wordt georganiseerd door de gemeente Tilburg, samen met de Faculteit Geesteswetenschappen en het Kenniscentrum Kunst en Cultuur in de stad. De prijs werd ingesteld om diegenen te eren die, net als de naamgever van de prijs, met een cultuuruiting bijdragen aan de multiculturele samenleving.
.
Eerdere laureaten waren Anil Ramdas, Kader Abdolah, Adriaan van Dis, Guus Kuijer en Abdelkader Benali. E. du Perron (1899-1940) was een dichter en criticus die opgroeide in Nederlands-Indixeb.

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.