27 oktober 2011, Humanistisch Cafxe9 Rotterdam – BRIEVEN AAN ERASMUS


(i.m.)

Donderdagavond 27 oktober 2011, Humanistisch Cafe Rotterdam

Ter gelegenheid van Wereldhumanismedag lanceerde Huis van Erasmusxa0in 2008 het project Brieven aan Erasmus. Mensen werden door ons uitgenodigd om vanuit hun visie en ervaring in te gaan op de actualiteit van Erasmus’ denken. Ons te schrijven over een hedendaagse invulling van zijn idealen als geweldloos burgerschap, kritisch denken, tolerantie en opvoeding en onderwijs.

Boven verwachting ontvingen wij binnen een jaar ruim twintig brieven, die met veelgenoegen werden gelezen en op onze website geplaatst. Schrijvers waren hoogleraren,journalisten, politici, leerkrachten en anderexa0gexefnteresseerdexa0burgers. Het geheel bood eenxa0breed gevarieerd palet van visies op het leven en denken van onze patroon Erasmus.

Onlangs werd besloten deze brieven als bundel uit te geven. Inmiddels zijn we er ingeslaagd voldoende financixeble steun te verkrijgen waardoor de bundel dit jaar, 500 jaar naxa0de uitgave van Erasmus’ Lof der Zotheid, kan worden uitgegeven. In deze bundel met dexa0titel In gesprek met Erasmus zijn de brieven in drie thematische hoofdstukken gegroepeerd:xa0geweldloosheid, humanisme en opvoeding.

Op de vooravond van de geboortedag van Erasmus zal nu de presentatie van de bundelxa0op donderdagavond 27 oktober plaatsvinden in het Humanistisch Cafxe9 in Rotterdam. Ditxa0cafxe9 is een initiatief van het Humanistisch Verbond Rotterdam-Rijnmond en Humanitas, diexa0welwillend meewerken aan deze presentatie.

P.S. Ik heb ook een brief aan Erasmus geschreven en deze komt ook in de bundel (JB)

Advertenties

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s