Reizende Schouwburg


Nederland is, ondanks alle cultuurbezuinigingen, sinds 5 juli 2011 een schouwburg rijker. Op theaterfestival De Parade in Den Haag opende actrice Loes Luca een theater in een tent die gemodelleerd is naar The Globe, het theater waar William Shakespeare rond 1600 zijn stukken opvoerde.

De nieuwe 'schouwburg' staat de komende weken op het terrein van De Parade in Den Haag. Het is de bedoeling dat de tent, die ruimte biedt aan 550 bezoekers, daarna ook op pleinen en velden door het hele land wordt opgezet, zodat theatermakers en acteurs daar hun kunsten kunnen vertonen. De initiatiefnemers van de Reizende Schouwburg, zoals het theater officieel is gedoopt, hopen met het nieuwe podium jong talent een kans te kunnen bieden, net zoals Shakespeare dat in zijn tijd in The Globe ook deed.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe reizende theater reciteerden Loes Luca en Terts Brinkhoff, de oprichter van De Parade, enkele dialogen uit Romeo en Julia van Shakespeare.
Het Reizende Theater staat t/m 10 juli 2011 in Den Haag. Daarna strijkt de troep nog neer in Utrecht (vanaf 15 juli 2011) en Amsterdam (vanaf 5 augustus 2011).  

(Bronnen: o.a. ANP)

 

Advertenties

Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt... Geef een reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s